[...] białka serwatki (WPC) o zawartości białka niemal 80%. Występuje w 9 smakach: czekolada, wanilia, truskawka, banan, marcepan, cappuccino, kokos, piernik, naturalny. Szczegóły na naszej stronie: http://sklep.atleta.pl/vitalmax-whey-protein-80-1000g-4651.html ZAPRASZAMY DO ZAKUPÓW VITALMAX TEAM Zmieniony przez - Chaczyk w dniu 2015-05-29 17:34:14
siema dzis na etykiecie mamy: białko bardzo dobre cenowo SMAK: jogurtowo-wiśniowy Wygląd prochu... 30g+150ml wody+100ml mleka i z loto ptaka SMAK, zajeeeebisty w oko! naprawde pycha 11/10! ROZPUSZCZALNOSC bardzo dobra, piana nawet nie na poł palca, jedynie mleko sie spieniło imo 10/10 kiedys jadlem jeszcze o smaku TRUSKAWKOWYM, poczatkowo [...]
Cze ktory supl jest lepszy bo ceny maja podobne a z jakoscia to nie wiem zastanawiam sie nad kupnem i wacham sie miedzy tymi serwatkami(no chyba ze ovo potanial to kupie ovo na noc) Z gory dzieki za odp. ////ZAZU Zycie jest zbytk krotkie aby byc malym i slabym ZAZU\\\\
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Whey_Protein_80_Plus_i2083_d400x400.jpg ActivLab Whey Protein 80 Plus Authentic to koncentrat białka serwatkowego wzbogacony dodatkiem witamin i minerałów. - wysoka wartość biologiczna (BV=104) - wzorowa przyswajalność - bogaty w aminokwasy rozgałęzione - poprawia bilans azotowy organizmu - przydatny zarówno w [...]
Witam Mam do sprzedania sporo supli Nie moge cwiczyc przez kontuzje wiec szkoda zeby sie zmarnowaly Masscore 7 kg biala czekolada-kokos - 180 zl Whey Protein 80 Plus 4 kg banan - 200 zl 2x Whey 100 2,27 kg czeko-sezam - 140 zl szt Whey 100 2,27 kg czkolada-kokos - 140 zl Ofra Sport Mass Bomb 4 kg czekolada(otwarty) - 80 zl RedWeiler zostalo 280 [...]
[...] triatlonistów, żołnierzy (testy sprawnościowe, bieg wahadłowy), osób wykonujących treningi interwałowe, CrossFit i podobne. Piśmiennictwo: Kritikos S. i in. Effect of whey vs. soy protein supplementation on recovery kinetics following speed endurance training in competitive male soccer players: a randomized controlled trial [...]
[...] posiłku lub jako szybka przekąska potreningowa przed głównym posiłkiem. Referencje, badania, literatura: C Hoppe, Mølgaard i in. Differential effects of casein versus whey on fasting plasma levels of insulin, IGF-1 and IGF-1/IGFBP-3: results from a randomized 7-day supplementation study in prepubertal [...]
Właściwie mógłbym na ten temat napisać małą książkę, a nie krótki artykuł. W mniejszym stopniu przytaczam ewidentne oszustwa, z jakimi masz do czynienia, kupując żywność. To nie zawiera E, więc jest dobre! Przykro mi, ale producenci wcale nie muszą używać kodu E! Wiele osób uważa, iż chemiczne dodatki do żywności są niezmiernie szkodliwe dla [...]
[...] wartościowych protein (np. WPC, WPI, WPH), które mogłyby, choć częściowo uratować sytuację. Czy istnieją zdrowe alternatywy? Dla porównania skład produktu „Oats and whey” z ALLNUTRITION: „płatki owsiane, koncentrat białek serwatkowych WPC 80% , naturalne aromaty, substancja słodząca: sukraloza. W badaniach naukowych spożycie owsa: [...]
Niewłaściwy trening i zła dieta są główną przyczyną braku efektów odnoszonych na siłowni. Nieważne, czy chcesz się odchudzać, zwiększać obwody mięśni („trening na masę”), poprawiać moc czy szybkość. Posiłek potreningowy Na masie: kluczowy okres po treningu to pierwszych kilka godzin, wtedy jest najlepsza pora na węglowodany i proteiny (np. z [...]
Białko serwatkowe jest jednym z najcenniejszych środków dostępnych na rynku, jednak w opiniach „internetowych specjalistów” bywa niedoceniane, uważane za zbędne, niekiedy nawet szkodliwe dla zdrowia. Najczęściej stosowany argument brzmi: „Po co jesz białko w proszku, skoro masz prawdziwe jedzenie?”. OK, rozumiem, że codziennie jesz 3 kg mięsa, by [...]
[...] and sleep following sleep deprivation in adult humans” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3039272/ Frid AH, Nilsson M, Holst JJ, Björck IM. “Effect of whey on blood glucose and insulin responses to composite breakfast and lunch meals in type 2 diabetic subjects” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16002802
Wykorzystanie odpowiedniej ilości białka w diecie osoby trenującej należy do podstawowych strategii planowania diety. Oznacza to, że wysiłek, jaki podejmujemy na siłowni, będzie skutecznie podnosił zapotrzebowanie na białko. Układając więc jadłospis, konieczne jest nie tylko uwzględnienie wydatku energetycznego poniesionego na trening, ale i [...]
[...] przez kreatynę czy białka serwatkowe. Jest to jedynie owoc bujnej fantazji anonimowego autora. Referencje, badania naukowe: O. Yu Vekovischeva i in. The effects of native whey and α-lactalbumin on the social and individual behaviour of C57BL/6J [...]
[...] Physical Activity and Their Associations with Obesity” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3102055/ Frid AH1, Nilsson M, Holst JJ, Björck IM. “Effect of whey on blood glucose and insulin responses to composite breakfast and lunch meals in type 2 diabetic subjects” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16002802 Horowitz JF, [...]
Po treningu siłowym następuje kluczowy czas ważny dla odbudowy mięśni. Wbrew obiegowym opiniom wchłanianie składników pokarmowych po intensywnym treningu jest znacząco zahamowane, dlatego nie ma znaczenia, czy rzucisz się na worki z ryżem i kurczaka jeszcze przed wyjściem z klubu czy dopiero po przyjeździe do domu. Niestety klasyczne jedzenie w [...]
Odżywki białkowe zyskują coraz większą popularność z racji swojego uniwersalnego charakteru, funkcjonalności oraz wyjątkowych gam smakowych. O ile kiedyś były one przypisywane tylko do diet osób intensywnie trenujących, to w obecnych czasach są stosowane nie tylko przez osoby aktywne, ale również osoby starsze, osoby z dietami eliminacyjnymi, czy [...]
[...] Mazo, and Flair José Carrilho “Lactose intolerance: diagnosis, genetic, and clinical factors” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3401057/#!po=9.01639 “Partial chemical and functional characterization of milk whey products obtained by different processes” http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612012000100009